Landgoed Overst

Landgoed Overst kent zijn oorsprong in landbouwgrond die voornamelijk gebruikt werd voor landbouwgewassen en grasland. Na aankoop van Harry Meijers, voorheen Plus ondernemer, werd hier verandering in gebracht. De 10 ha werden omgevormd naar een natuurgebied met Limburgs hellingbos en kalkgrasland. Het mocht vanaf dat moment ook een landgoed worden genoemd. Lees meer »

Toont alle 5 resultaten

Wijn van de lage landen logo

Landgoed Overst

Landgoed Overst kent zijn oorsprong in landbouwgrond die voornamelijk gebruikt werd voor landbouwgewassen en grasland. Na aankoop van Harry Meijers, voorheen Plus ondernemer, werd hier verandering in gebracht. De 10 ha werden omgevormd naar een natuurgebied met Limburgs hellingbos en kalkgrasland. Het mocht vanaf dat moment ook een landgoed worden genoemd.

Vanaf 2003 werden er 5.000 druivenstokken aangeplant met zeven soorten druivenrassen die speciaal geselecteerd zijn voor het type terroir, namelijk de witte druiven: Riesling, Pinot Gris, Auxerrois en Muller-Thurgau en daarnaast de rode druiven: Dornfelder, Regent en Pinot Noit. De wijn die hieruit voort kwam werd beoordeeld door wijnkenners en viel zeker niet tegen. In 2005 werden er zelfs nog 1.000 extra wijnstokken aangeplant.

De druiven worden met de hand geplukt en door een Duits bedrijf gebotteld, allemaal op locatie. De wijnen hebben meerdere prijzen gewonnen en in 2010 werd de wijngaarde bekroond tot beste wijnmaker van het jaar, een ware prestatie!

Uniek aan de wijnen is dat deze bij verschillende restaurants op de menukaart staan en daarnaast ook te verkrijgen zijn bij diverse Plus-supermarkten, een knipoog naar Harry’s verleden.