Wijngoed Thorn

In het historische stadje Thorn, ook wel ‘het witte stadje’ genoemd, ligt sinds 2002 Wijngoed Thorn. Al in de middeleeuwen werd er in Thorn wijn verbouwd, tot er destijds een verbod gelegd werd door Napoleon op het verbouwen van wijnen buiten Frankrijk. Daarna volgende er een koude periode en een druifluisplaag. Lees meer »

Toont alle 10 resultaten

Wijn van de lage landen logo

Wijngoed Thorn

In het historische stadje Thorn, ook wel ‘het witte stadje’ genoemd, ligt sinds 2002 Wijngoed Thorn. Al in de middeleeuwen werd er in Thorn wijn verbouwd, tot er destijds een verbod gelegd werd door Napoleon op het verbouwen van wijnen buiten Frankrijk. Daarna volgende er een koude periode en een druifluisplaag.

Een slechte start, maar daar is nu niets meer van te merken! Met zijn prachtige locatie en 7 ha aan grond maakt Wijngoed Thorn heerlijke klassieke wijnen. Deze prachtige kwalitatieve wijnen kunnen gemaakt worden door het huidige klimaat, de wijngaarde ligt namelijk in een van de droogste stukken van de Benelux.

Daarnaast wordt het hele proces van druif tot wijnfles op het landgoed zelf gedaan, en die toewijding en vakmanschap proef je. Een idyllische locatie waar ook nog eens een heerlijke klassieke wijn wordt geschonken.

In beheer van Harry Vorselen is de wijngaarde sinds 2018 als eerste in Europa erkent als Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) van het wijngebied ‘Maasvallei Limburg’. Zo wordt de smaak gewaarborgd en beschermd tegen namaak.