Wijngaard Raarberg

Sinds 2010 maakt Wijngaarde Raarberg uitsluitend mousserende wijnen. Met de typische kalkachtige grond van het Mergeland en de hoge ligging is dit de ideale plek voor dit wijntype. Het land op 90 meter hoogte aan de helling van de Raarberg, waarmee de druiven optimaal kunnen profiteren van de zon. Lees meer »

Toont alle 4 resultaten

Wijn van de lage landen logo

Wijngaard Raarberg

Sinds 2010 maakt Wijngaarde Raarberg uitsluitend mousserende wijnen. Met de typische kalkachtige grond van het Mergeland en de hoge ligging is dit de ideale plek voor dit wijntype. Het land op 90 meter hoogte aan de helling van de Raarberg, waarmee de druiven optimaal kunnen profiteren van de zon.

Het is dan ook niet gek dat uit historische inventarisatielijsten is gebleken dat er al in 968 wordt gesproken over wijngaarde op het Meerssense landgoed.

Vandaag de dag staan er 7.000 stokken met klassieke druivenrassen, Chardonnay en Pinot Noir, die zorgen voor heerlijk mousserende wijnen die gemaakt worden volgens Methode Traditionelle. De druiven worden handmatig geselecteerd en gaan daarna naar Wijnhuis Raarberg, een Urban Winery in het stadscentrum van Maastricht. De wijngaarde wordt geheel duurzaam onderhouden, zodat deze ook in de toekomst kwalitatieve wijnen kan leveren.