Achterhoekse Wijnbouwers

Met het motto ‘er is geen substituut voor kwaliteit’, startte in 2004 negen Achterhoekse boeren met de coöperatie Verenigde Achterhoekse Wijnbouwers. Met deze coöperatie werd besloten om te zorgen voor kwalitatieve wijn met het een duidelijk Achterhoeks karakter. Door deze samenwerking konden zij de kosten delen en hoefde dure apparatuur niet dubbel gekocht te worden. Lees meer »

Toont alle 3 resultaten

Wijn van de lage landen logo

Achterhoekse Wijnbouwers

Met het motto ‘er is geen substituut voor kwaliteit’, startte in 2004 negen Achterhoekse boeren met de coöperatie Verenigde Achterhoekse Wijnbouwers. Met deze coöperatie werd besloten om te zorgen voor kwalitatieve wijn met het een duidelijk Achterhoeks karakter. Door deze samenwerking konden zij de kosten delen en hoefde dure apparatuur niet dubbel gekocht te worden.

Hiermee werd de Achterhoek met ruim 30 ha aan vruchtbare grond een van de grootste wijnstreken van Nederland.

De Achterhoekse Wijnbouwers doen alles met veel zorg en toewijding, zo worden alle werkzaamheden nog met de hand gedaan en waken zij ervoor om geen massaproducent te worden. Zo behouden zij hun hoge kwaliteitswijnen.

De wijnen hebben zowel nationaal als internationaal prijzen gewonnen met hun rode, witte en rosé wijnen. En terecht, want de kwaliteit en liefde voor hun vak proef je in de deze heerlijke wijnen.