Wijngoed de Frysling

In het Friese Woudenlandschap, nabij Twijzel, ligt Wijngaard De Frysling. Een prachtige wijngaarde omringd door natuur en mensen die daar met veel zorg en liefde mee omgaan. Lees meer »

Toont alle 7 resultaten

Wijn van de lage landen logo

Wijngoed de Frysling

In het Friese Woudenlandschap, nabij Twijzel, ligt Wijngaard De Frysling. Een prachtige wijngaarde omringd door natuur en mensen die daar met veel zorg en liefde mee omgaan.

De wijngaarde van Douwe en Jantiene Broersma is niet heel groot, 1,5 ha, maar wel heel bijzonder. Jantiene en Douwe droomden altijd al van een duurzaam bestaan, de natuur schoon en gezond achterlaten en samenwerken met de natuur, kijkend naar het grotere geheel. Zo lopen er ’s winters Schoonebeeker schapen in de wijngaarde die de grond goed aantrappelen en bemesten. Er wordt ook snoeiafval gebruikt om de bodem te bemesten. Het is een weelderige wijngaarde die zijn eigen ecosysteem heeft, met allerlei soorten insecten, bloemen en planten. Een prachtig initiatief waar nog lang na Douwe en Jantiene heerlijke wijnen geproduceerd kunnen worden.

Omdat de wijngaarde zo afhankelijk is van de natuur verschilt het ook welke wijnen zij oogsten. In 2013 presenteerde zij als eerste een smaakvolle Friese mousserende wijn. Ook wonnen zij meerdere prijzen voor verschillende wijnen.

De Wijngaarde is ondertussen een waar familiebedrijf geworden waar iedereen welkom is voor bijvoorbeeld plukdagen of creatieve workshops en natuurlijk (h)eerlijke wijnen.