Wijn van de lage landen logo

Apostelhoeve

De Apostelhoeve is met zijn rijke geschiedenis de oudste wijngaarde van Nederland. Al in de middeleeuwen werden er op de Jekerdal wijndruiven verbouwd. De verbouwing van deze druiven vond zijn stop rond 1600 toen er een koude periode aanbrak in West-Europa.

Het duurde tot 1970 fruitteler Hugo Hulst besloot om weer een wijngaarde aan te leggen en daarmee de pionier werd van de Nederlandse wijnen.

De in Maastricht gelegen Apostelhoeve kent met zijn ligging en terroir een heerlijk herkenbare frisse en mineralige witte wijn. Uniek aan deze locatie is dat de wijngaarde op de steile hellingen groeit van de Jekerdal en de Louwberg. Dit gebied bevat veel löss, mergel en kiezel die een belangrijke rol spelen voor deze bekroonde wijnen.

Tot op de dag van vandaag is de wijngaarde nog steeds in bezit van de familie Hulst. Zij zijn met jarenlange ervaring niet meer weg te denken als er gesproken wordt over Nederlandse wijnen. Zo wordt Apostelhoeve onder andere geschonken bij de KLM en hebben zij al vele prijzen gewonnen met hun witte wijnen.

In 2022 stopte Apostelhoeve met het telen van ander fruit en werd er alleen nog exclusief wijn druiven verbouwd, wat veel goeds zal betekenen voor de toekomst van deze heerlijke pure wijn.