Hof van Twente

Zoals de naam al doet vermoeden zit de wijngaarde van Hof van Twente in het Overijsselse Twente; Bentelo om precies te zijn. Deze is met meer dan 6,5 ha aan grond een van de grootste wijnboeren van Nederland en kan gemiddeld 25.000 liter wijn produceren. De 6,5 ha grond zijn onderverdeeld in 3 percelen: 2,5 ha Het Nieuwland, aan de Kloetenweg, 2 ha Sueterie, aan de Suetersweg en 2,2 ha aan de Hagmolenbeek in Bentelo. Lees meer »

Toont alle 10 resultaten

Wijn van de lage landen logo

Hof van Twente

Zoals de naam al doet vermoeden zit de wijngaarde van Hof van Twente in het Overijsselse Twente; Bentelo om precies te zijn. Deze is met meer dan 6,5 ha aan grond een van de grootste wijnboeren van Nederland en kan gemiddeld 25.000 liter wijn produceren. De 6,5 ha grond zijn onderverdeeld in 3 percelen: 2,5 ha Het Nieuwland, aan de Kloetenweg, 2 ha Sueterie, aan de Suetersweg en 2,2 ha aan de Hagmolenbeek in Bentelo.

De wijngaarde is in 2000 opgericht door Roelof en Ilse Visscher. Sinds 2020 is ook hun zoon Mart al veel te zien binnen het bedrijf. Een waar familie bedrijf dus!

Naast dat de wijngaarde heerlijke wijnen maakt, houden zij zich ook bezig met het milieu, zo werken ze met zonne-energie en warmtepompen om een zo’n klein mogelijke ecologische voetafdruk achter te laten. Ook zetten zij zich in voor de mens, met werkplekken en dagbesteding op de zorgboerderij voor hen die wat extra steun nodig hebben om terug te komen op de arbeidsmarkt.