Dutch White 250 ml

 5,95

A taste of Dutch White. Letterlijk. Met de Dutch wijnen geeft Neerlands Wijnmakerij een inkijkje in de Nederlandse wijnbouw. Door een sommelier werd de Dutch wijn ooit gekscherend de eerste échte Nederlandse wijn genoemd. Dit omdat de druiven die gebruikt worden in deze wijnen afkomstig zijn van diverse wijnboeren uit verschillende regio’s in Nederland.

De Dutch White is een blend op basis van Johanniter en Solaris. In de neus zoete appeltjes en perzik. De volle smaak houdt goed aan door zijn frisheid. In de smaak en finale heeft deze wijn veel tropisch fruit.

Out of stock

Smaakprofiel
Droog & Soepel
Druivenras
Blend van meerdere rassen
Provincie
Overijssel
Artikelnummer: 3745

De kleintjes van Dutch zijn ideaal om kennis te maken met de Dutch wijnen. Combineer de White met de rosé en de rode variant en je hebt zo een geweldige proeverij op tafel staan. Natuurlijk ook super geschikt als je zin hebt in een klein glaasje bij de borrel. De Dutch White laat zich goed combineren met gegrilde groenten, salades en natuurlijk jong belegen met grove mosterd. Daarnaast past het volle en frisse karakter van deze wijn erg goed bij pasta’s met een wat lichtere roomsaus of gerechten met witvis.

Soort wijn Wit
Flesinhoud

0.250 L

Alcoholpercentage 12%
Serveertemperatuur 9-12° C
Op dronk vanaf

Nu op dronk

Afsluiting

Schroefdop

Allergenen

Sulfieten