Dutch Red 250 ml

 5,95

A taste of Dutch Red. Letterlijk. Met de Dutch wijnen geeft Neerlands Wijnmakerij een inkijkje in de Nederlandse wijnbouw. Door een sommelier werd de Dutch wijn ooit gekscherend de eerste échte Nederlandse wijn genoemd. Dit omdat de druiven die gebruikt worden in deze wijnen afkomstig zijn van diverse wijnboeren uit verschillende regio’s in Nederland.

De Dutch Red is een blend op basis van Pinotin en Regent. De aroma’s doen denken aan herfstgeuren en cassis. Een stoere maar toch toegankelijke wijn vol met donker fruit en bramen. De tannine zijn mooi gerijpt door de houtopvoeding wat de wijn mede zijn brede schouders en vanille toon geeft.

Out of stock

Smaakprofiel
Vol & Fruitig
Druivenras
Blend van meerdere rassen
Provincie
Overijssel
Artikelnummer: 3226

De kleintjes van Dutch zijn ideaal om kennis te maken met de Dutch wijnen. Combineer de Red met de witte en de rosé variant en je hebt zo een geweldige proeverij op tafel staan. Natuurlijk ook super geschikt als je zin hebt in een klein glaasje bij de borrel. De Dutch Red is een smakelijke combinatie met droge metworst en natuurlijk een bitterbal. Daarnaast is hij vanwege zijn houtopvoeding ook super te combineren met de rokerige smaak van gegrild vlees van de BBQ.

Soort wijn Rood
Flesinhoud

0.250 L

Alcoholpercentage 12%
Serveertemperatuur 15-18° C
Op dronk vanaf

Nu op dronk

Afsluiting

Schroefdop

Allergenen

Sulfieten