Natuurlijk kan de Ratafia heel goed zelfstandig als aperitief geserveerd worden. Toch raden wij aan om hem ook eens te serveren met een kaasplankje. Vooral met wat stevigere blauwader kazen gaat de Ratafia goed samen.
€ 18,95
Een verrassende en fantastische ontdekking deze zacht zoete Ratafia. Ratafia is een alcoholische drank, oorspronkelijk uit Catalonië, die als aperitief wordt gedronken, maar die ook bij een dessert goed uit de voeten kan. De term verwees ooit naar een drank die werd gedronken bij de ratificatie van een akkoord of verdrag. Ratafia wordt gemaakt door aan druivenmost suiker, alcohol en eventueel kruiden toe te voegen. Deze ratafia is gemaakt van eigen druivenmost en destillaat (St. A’Grappa) en heeft 10 maanden op eikenhout gerijpt. De toevoeging K18A staat voor Kuilen 18A, de locatie van de wijngaard in Sint-Agatha.
Out of stock
Natuurlijk kan de Ratafia heel goed zelfstandig als aperitief geserveerd worden. Toch raden wij aan om hem ook eens te serveren met een kaasplankje. Vooral met wat stevigere blauwader kazen gaat de Ratafia goed samen.
Soort wijn | Dessertwijn |
---|---|
Flesinhoud | 0.500 L |
Alcoholpercentage | |
Serveertemperatuur | 5-7° C |
Jaargang | 2018 |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Afsluiting | Kurk |
Allergenen | Sulfieten |